Faciliteiten Reinalda

Bent u niet meer zo mobiel als u zou willen? Dan is het prettig dat het u in het Reinaldahuis allerlei faciliteiten onder handbereik heeft, zoals een apotheek, supermarkt en internetcafé. Ook kunt u zich bij ons vermaken met biljarten, koersballen en meer.

Restaurant & coffeecorner

Een warme maaltijd of een lekker bakje koffie? Kom gezellig langs in ons restaurant of coffeecorner, op de begane grond van het Reinaldahuis.

Meer informatie: bekijk het menu en openingstijden

Kapper

Naast de receptie van het Reinaldahuis vindt u onze kapsalon voor dames en heren. Wilt u langskomen bij de kapper? Dan kunt u vooraf een afspraak maken.

  • Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur
  • Contact: 023 – 543 40 00

Supermarkt

Op de begane grond kunt u zelf uw boodschappen doen in De Bazaar. In onze supermarkt kunt u terecht voor onder meer vers brood, beleg, thee en lekkernijen. Ook verkopen onze vrijwilligers leuke cadeau-artikelen en tijdschriften.

  • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur, zondag gesloten

Bibliotheek

Ook boeken lenen kan in het Reinaldahuis, in de vestiging van Bibliotheek Zuid-Kennemerland. U vindt hier boeken (ook met een grote letter!), luisterboeken en tijdschriften. De bibliotheek biedt ook meer informatie over gezondheid en zorg. Daarnaast fungeert de bieb als wijkinformatiecentrum. U kunt hier terecht als u meer wilt weten over Haarlem-Oost, activiteiten in het buurthuis, wonen, vervoer en zorg.

Apotheek

Pal naast de ingang van het Reinaldahuis vindt u de Van Gogh Apotheek.

  • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur
  • Contact: 023 – 536 73 74
  • Meer informatie: vangoghapotheek.nl

Fysiotherapie

Het Reinaldahuis biedt onderdak aan Medisch Training Centrum Springerlaan. Een moderne fysiotherapiepraktijk, waar u professioneel behandeld en begeleid kunt worden.

Huisarts

In het Reinaldahuis bevindt zich een HOED (Huisartsen Onder Een Dak). Huisartsen Leonard Springer bestaat uit vijf huisartspraktijken, die samenwerken met de andere zorgverleners in het Reinaldahuis.

Weekmarkt

Elke donderdagochtend is het markt in het atrium van het Reinaldahuis. Op onze weekmarkt kunt u van alles kopen, zoals vis, kaas en noten, worst, bloemen en planten, snoep en fruit.

  • Openingstijden: donderdag van 9.30 tot 12.00 uur

Pendeldienst

Wilt u lekker winkelen in Schalkwijk? Elke dinsdag- en donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur rijdt een pendeldienst van het Reinaldahuis naar Winkelcentrum Schalkwijk, met één van onze enthousiaste vrijwilligers achter het stuur. Een retourtje kost € 2,-.

Recreatieprogramma

Een zinvolle en leuke dagbesteding? Die kunt u volop vinden in het Reinaldahuis, met dank aan onze vrijwilligers. Want er worden allerlei recreatieve activiteiten georganiseerd. Voor elk wat wils! Denk daarbij aan wandelen, samen zingen, luisteren naar live muziek, film kijken, klaverjassen, rummikubben, bingo spelen, schilderen, diapresentaties over verre oorden, oud-Hollandse spelen en nog veel meer.

Meer informatie: bekijk ons weekprogramma met vaste activiteiten

Zwemclub

Houdt u van zwemmen? Op dinsdagochtend kunt u meedoen met de speciale les voor senioren in het Boerhaavebad. De kosten zijn € 5,- per keer , inclusief vervoer met het busje. Gedurende de zomermaanden zijn deze lessen te volgen op woensdagochtend in plaats van dinsdagochtend.

Biljartclub

In het atriumvan het Reinaldahuis is een biljartruimte. Hier kunnen senioren van het Reinaldahuis en uit de directe omgeving gebruik van maken. Vooraf inschrijven bij de biljartclub is verplicht. U kunt een inschrijfformulier ophalen bij de receptie.

  • Meer informatie: receptie van het Reinaldahuis

Internetcafé

Op de eerste etage van het Reinaldahuis (de vide) vindt u ons internetcafé. Hier kunt u gebruikmaken van de computer, eventueel met behulp van een vrijwilliger. Vooraf inschrijven is verplicht. U kunt een inschrijfformulier ophalen bij de receptie.

  • Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur
  • Meer informatie: receptie van het Reinaldahuis

Koersbal

Een leuke manier om bezig te blijven is koersbal. Voor dit gezellige balspel is weinig lichamelijke inspanning nodig. Dat maakt het een geschikte bezigheid voor bijna iedereen. Nieuwsgierig? Kom op woensdagochtend eens kijken in het atrium of doe gezellig mee.

Nuttige link