Palliatieve zorg

We denken er liever niet aan. Maar het kan ons allemaal overkomen: een ernstige ziekte waarbij genezing niet mogelijk is. In dat geval is het Reinaldahuis er voor u, waar u kunt verblijven in een kamer die geschikt is voor intensieve zorg. Deze zorg is erop gericht om de laatste fase van uw leven zo aangenaam en betekenisvol mogelijk te maken.

Wat houdt palliatieve zorg in?

Speciaal voor mensen met een korte levensverwachting (ongeveer drie maanden) hebben we een aantal kamers beschikbaar. Hier kunt u verblijven met alle verzorging, verpleging en aandacht die u nodig heeft. Dat doen wij met alle betrokkenen: onze zorgcollega’s, artsen, gastvrouwen, de humanistisch geestelijk verzorger, vrijwilligers en de kok, die op uw verzoek nog één keer dat speciale gerecht voor u kan bereiden. De zorg stemmen we volledig af op uw persoonlijke wensen en behoeften.

Hoe ziet uw verblijf eruit?

U verblijft in een eenpersoonskamer met eigen badkamer. Uw kamer is voorzien van een in hoogte verstelbaar bed, nachtkastje, televisie en linnenkast. U kunt de kamer verder inrichten met persoonlijke spullen. Zo kunt u zich kunt omringen met wat voor u belangrijk is. Het belangrijkst zijn natuurlijk uw familie en vrienden. Zij zijn dan ook dag en nacht welkom. Er kan zelfs een logeerbed op de kamer worden bijgeplaatst. Als u zich goed genoeg voelt kunt u ook gebruikmaken van de faciliteiten van het Reinaldahuis. Denk bijvoorbeeld aan het restaurant, de kapper of geniet van een klassiek concert in het atrium.

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt contact opnemen met de afdeling zorgbemiddeling. Onze collega’s helpen u graag verder.

Meer weten?

Voor meer informatie en al uw vragen kunt u terecht bij onze collega’s van de afdeling zorgbemiddeling.