Revalidatie

Heeft u een operatie gehad, bijvoorbeeld aan uw heup of knie? Of heeft u te maken met functieverlies als gevolg van een ziekte? Wij kunnen u helpen bij uw revalidatie. Daarbij kunt u tijdelijk verblijven in het Reinaldahuis, als vanuit huis revalideren niet mogelijk is.

Wat houdt uw revalidatie in?

In het Reinaldahuis hebben we een gespecialiseerde afdeling voor geriatrische revalidatie. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar, met de verzorging en verpleging die u nodig heeft. Ook wordt u begeleid door een professioneel behandelteam. Dit team bestaat uit onder meer een specialist ouderengeneeskunde, diëtiste, fysiotherapeut en ergotherapeut. Bij uw revalidatie werken we samen met het Medisch Training Centrum Springerlaan, dat beschikt over een modern ingerichte oefenruimte.

Hoe ziet uw verblijf eruit?

U verblijft in een eenpersoonskamer. Veel van deze kamers zijn in 2018 grondig gerenoveerd. Bij uw opname bespreken we met u hoe we samen gaan werken aan uw revalidatie. Ook spreken we een verwachte ontslagdatum af. Deze datum dient als richtlijn voor de duur van uw verblijf. Met behandeling op maat helpen we u bij uw revalidatie. Op een professionele en persoonlijke manier. Ook al verblijft u maar kort in het Reinaldahuis, we vinden het belangrijk dat u zich bij ons thuisvoelt. Uiteraard kunt u ook gebruikmaken van de faciliteiten van het Reinaldahuis. Denk bijvoorbeeld aan het restaurant, de kapper en het recreatieprogramma.

Wat gebeurt er na uw verblijf?

Tegen het einde van uw verblijf kijken we samen met u: wat heeft u nodig om weer zelfstandig thuis te kunnen wonen? Als u thuiszorg of hulpmiddelen nodig heeft, kunnen we die voor u aanvragen. Blijkt na de revalidatie dat u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen? Dan helpen we u bij het zoeken naar een passende oplossing. Dit kan binnen het Reinaldahuis zijn, maar ook daarbuiten.

Hoe kunt u zich aanmelden voor revalidatie?

Verblijft u in het ziekenhuis? Dan kunt u daar aangeven dat u wilt revalideren in het Reinaldahuis. De transferafdeling van het ziekenhuis legt dan contact met onze afdeling zorgbemiddeling. Ook uw huisarts of de arts op de Spoedeisende hulp (SEH) kan dit contact leggen.

Meer weten?

Voor meer informatie en al uw vragen kunt u terecht bij onze collega’s van de afdeling zorgbemiddeling.