Beschermd wonen

Heeft u steeds meer last van dementie? Dan is een veilige en vertrouwde woonplek extra belangrijk. Die fijne plek kunt u vinden in het Reinaldahuis. Op de afdeling Plato bieden we u een beschermende woonomgeving, gericht op herkenbaarheid.

De woning

Op de afdeling Plato zijn 30 ruime eenpersoonskamers. Met uw persoonlijke spullen kunt u hier echt uw eigen plekje van maken. U deelt een badkamer met nog één andere bewoner. Uw maaltijden gebruikt u in de gezamenlijke huiskamer.

Zorg en aandacht

Binnen het Reinaldahuis werken we met kleine zorgteams. Zij bieden u de verzorging, verpleging en behandeling die u nodig heeft. Daarbij is veel aandacht voor u als persoon en voor uw persoonlijke wensen en beleving. In de huiskamer zorgen onze gastvrouwen, activiteitenbegeleiders en vrijwilligers voor gezelligheid, aanspraak en aandacht. Ook uw naasten bieden we een warm welkom.

Recreatie

Bent u graag onder de mensen? En houdt u van leuke activiteiten, zoals liedjes van vroeger zingen of dansen? Dan zit u goed in het Reinaldahuis. We hebben een uitgebreid recreatieprogramma, met voor elk wat wils. Onze vrijwilligers kunnen u begeleiden, als u ergens aan wilt deelnemen.

Meer weten?

Voor meer informatie en al uw vragen kunt u terecht bij onze collega’s van de afdeling zorgbemiddeling. Ook kunt u bij hen een rondleiding aanvragen.