Nieuws

Burgemeester Wienen bezoekt en feliciteert 100-jarige mevrouw M.A. Oremus

18 december 2019 - dinsdag 17 december 2019 is de Haarlemse mevrouw M.A. Oremus honderd jaar geworden. Burgemeester Jos Wienen kwam namens het Haarlemse gemeentebestuur mevrouw Oremus persoonlijk feliciteren.

Mantelzorgers zijn naast onze medewerkers en vrijwilligers goud waard!

14 november 2019 - Dit leest u onder andere in een nieuwe editie van Reinalda Magazine. Familie en mantelzorgers kennen onze bewoners zo veel langer en beter dan wij. Van hun kennis maken we graag gebruik. Vooral bij bewoners met dementie, die zelf niet meer kunnen vertellen waar ze behoefte aan hebben. Wat de familie ons vertelt is een belangrijke bron van informatie, die ons helpt ons werk zo goed mogelijk te doen. Dat mevrouw Joosten blij wordt van muziek van Jim Reeves? Dat weten we nu dankzij haar dochter Marianne, zoals u kunt lezen in het ontroerende dubbelportret van moeder en dochter.

Laatste nacht ’handje in handje’ kroelen dankzij koppelbed in Reinaldahuis in Haarlem: ’Het voelde als de eerste keer samen’

9 november 2019 - Lees het artikel dat het Haarlems Dagblad publiceerde ter gelegenheid van de dag van de mantelzorg op zondag 10 november a.s.. Onze bewoner meneer Van Latum vertelt over zijn ervaringen met het koppelbed dat Zorggroep Reinalda morgen introduceert

CO2 footprint van Zorggroep Reinalda

17 oktober 2019 - In het voorjaar 2019 ondertekenden wij de Green Deal Zorg. Om te kijken hoe milieubewust Zorggroep Reinalda nu eigenlijk is tegenover andere zorgorganisaties, is er een CO2 footprint gemaakt. De CO2 footprint (CO2-voetafdruk) is een milieumaat voor het bedrijfsleven. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel CO2 het bedrijf uitstoot en waar de uitstoot gereduceerd kan worden.

Zorgorganisaties werken gezamenlijk aan hogere griepvaccinatiegraad

15 oktober 2019 - Onlangs gaven de bestuurders van het Spaarne Gasthuis, Zorgbalans, Kennemerhart, Sint Jacob, Zorggroep Reinalda, Viva! Zorggroep en De ZorgSpecialist gezamenlijk het startsein voor de regionale campagne die zorgmedewerkers oproept om de griepprik te halen. Met het halen van de griepprik hopen ze een voorbeeld te zijn voor iedereen in de zorg en de griepvaccinatiegraad in de regio onder medewerkers op 30% te krijgen.

IGJ bevestigt kwalitatief goede en liefdevolle zorg bij Zorggroep Reinalda

3 oktober 2019 - Zorggroep Reinalda levert kwalitatief goede en persoonsgerichte zorg. Dit is één van de conclusies komend uit het IGJ rapport dat wij onlangs ontvingen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Zorgorganisaties delen kennis rondom probleemgedrag in de ouderenzorg Kennis en Expertise Centrum (KEC) trapt af met informatief symposium

3 oktober 2019 - Op 19 september 2019 was het symposium ‘Probleemgedrag in de ouderenzorg: een doeltreffende aanpak?!' in De Zoete Inval in Haarlemmerliede. Het symposium vormde de aftrap voor het regionale project KEC, een Kennis en Expertise Centrum rondom probleemgedrag in de ouderenzorg. Doel is antwoord te geven op de steeds complexere zorgvraag die door zorgaanbieders ervaren wordt én om een gezamenlijke regionale aanpak en werkwijze tot stand te brengen.

Werkzoekende Zuid-Europese zorgprofessionals starten in de zorg in regio Kennemerland

10 september 2019 - Gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen die in hun eigen land geen baan kunnen krijgen, kunnen binnenkort aan het werk in de zorg in de regio Kennemerland. Onlangs ondertekenden zorgorganisaties Sint Jacob, Kennemerhart, Zorggroep Reinalda, Viva! Zorggroep een contract met EMTG en Randstad om gediplomeerde Zuid-Europese verzorgenden en verpleegkundigen een baan aan te bieden in de zorg in de regio Kennemerland.

Lees het nieuwe nummer van Reinalda Magazine!

12 juli 2019 - Deze week is Reinalda Magazine #5 verschenen. In dit nummer staan weer veel indrukwekkende ver­halen van bewoners, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en naasten.

Gericht gewerkt aan goede en liefdevolle zorg dankzij IGJ bezoek

26 juni 2019 - Onlangs vond het herhaalbezoek plaats van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Dit was naar aanleiding van het reguliere bezoek op 4 oktober 2018 wat alle verpleeghuizen in Nederland krijgen en het verbeterplan dat daar voor Zorggroep Reinalda uit voortvloeide.