Nieuws

Zorgorganisaties werken gezamenlijk aan hogere griepvaccinatiegraad

15 oktober 2019 - Onlangs gaven de bestuurders van het Spaarne Gasthuis, Zorgbalans, Kennemerhart, Sint Jacob, Zorggroep Reinalda, Viva! Zorggroep en De ZorgSpecialist gezamenlijk het startsein voor de regionale campagne die zorgmedewerkers oproept om de griepprik te halen. Met het halen van de griepprik hopen ze een voorbeeld te zijn voor iedereen in de zorg en de griepvaccinatiegraad in de regio onder medewerkers op 30% te krijgen.

IGJ bevestigt kwalitatief goede en liefdevolle zorg bij Zorggroep Reinalda

3 oktober 2019 - Zorggroep Reinalda levert kwalitatief goede en persoonsgerichte zorg. Dit is één van de conclusies komend uit het IGJ rapport dat wij onlangs ontvingen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Zorgorganisaties delen kennis rondom probleemgedrag in de ouderenzorg Kennis en Expertise Centrum (KEC) trapt af met informatief symposium

3 oktober 2019 - Op 19 september 2019 was het symposium ‘Probleemgedrag in de ouderenzorg: een doeltreffende aanpak?!' in De Zoete Inval in Haarlemmerliede. Het symposium vormde de aftrap voor het regionale project KEC, een Kennis en Expertise Centrum rondom probleemgedrag in de ouderenzorg. Doel is antwoord te geven op de steeds complexere zorgvraag die door zorgaanbieders ervaren wordt én om een gezamenlijke regionale aanpak en werkwijze tot stand te brengen.

Werkzoekende Zuid-Europese zorgprofessionals starten in de zorg in regio Kennemerland

10 september 2019 - Gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen die in hun eigen land geen baan kunnen krijgen, kunnen binnenkort aan het werk in de zorg in de regio Kennemerland. Onlangs ondertekenden zorgorganisaties Sint Jacob, Kennemerhart, Zorggroep Reinalda, Viva! Zorggroep een contract met EMTG en Randstad om gediplomeerde Zuid-Europese verzorgenden en verpleegkundigen een baan aan te bieden in de zorg in de regio Kennemerland.

Lees het nieuwe nummer van Reinalda Magazine!

12 juli 2019 - Deze week is Reinalda Magazine #5 verschenen. In dit nummer staan weer veel indrukwekkende ver­halen van bewoners, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en naasten.

Gericht gewerkt aan goede en liefdevolle zorg dankzij IGJ bezoek

26 juni 2019 - Onlangs vond het herhaalbezoek plaats van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Dit was naar aanleiding van het reguliere bezoek op 4 oktober 2018 wat alle verpleeghuizen in Nederland krijgen en het verbeterplan dat daar voor Zorggroep Reinalda uit voortvloeide.

Festival voor zorgprofessionals ervaren als ‘pure verwennerij’

21 juni 2019 - Tijdens het eerste ZIN festival op dinsdag 18 juni in de Lichtfabriek in Haarlem werden zorgprofessionals van De Zorgspecialist, de Reigershoeve, Sint Jacob, Kennemerhart en Zorggroep Reinalda ondergedompeld in een warm bad van workshops, inspiratie en waardering.

Zorggroep Reinalda gaat voor duurzaamheid

29 mei 2019 - Zorggroep Reinalda ondertekende de Green Deal Zorg 2.0. Dat betekent dat wij aan de slag gaan met de verduurzaming van het Reinaldahuis. De ondertekening van de Green Deal Zorg valt onder het Haarlems Klimaatakkoord.

Dag Mama komt wel heel dichtbij

23 mei 2019 - Samen met Kennermerhart organiseerden wij voor al onze medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers drie voorstellingen van Dementie in Theater - Dag Mama’. Door middel van prachtige muziek en levensechte scenes kruip je in de huid van de mens met dementie.

De juiste zorg op de juiste plek op het juiste moment

5 april 2019 - Kwetsbare ouderen zijn meer dan hun ziekte of aandoening. In het Netwerk Kwetsbare Ouderen Zuid-Kennemerland staat de mens centraal.