Belangrijke informatie voor alle bezoekers van onze organisatie

13 maart 2020

Tijdens de persconferentie die kabinet en RIVM donderdagmiddag 12 maart gaven, is een aantal nieuwe landelijke richtlijnen afgekondigd die wij binnen onze organisatie willen nastreven ter bescherming van onze bewoners en cliënten. Vanaf vandaag zullen we om die reden helaas geen bezoek meer toelaten bij onze bewoners, omdat ze kwetsbaar zijn. Familie en naasten kunnen natuurlijk contact houden door te bellen en mogen desgewenst hun naaste voor een contactmoment mee naar huis nemen. 

Bewoners/cliënten in de palliatief terminale fase kunnen in overleg met de teammanager in kleine aantallen wél bezoek krijgen.

Restaurant Reinaldahuis alleen open voor bewoners en cliënten

Daarnaast hebben we besloten om ons restaurant alleen voor bewoners en cliënten van het Reinaldahuis  open te houden. Het is echter tijdelijk niet meer open voor wijkbewoners of bezoekers. Het restaurant in de Roos is vanwege de omstandigheden in zijn geheel gesloten.

Zorgvuldigheid  

Wij realiseren ons dat de aangepaste maatregelen zeer ingrijpend zijn. Daarnaast is het allerminst onze bedoeling om mensen ongerust te maken. Maar we willen met de grootste zorgvuldigheid ervoor zorgen dat onze bewoners en medewerkers zo min mogelijk risico lopen. Wij zullen de berichtgeving rond het coronavirus dan ook nauwlettend volgen via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en ActiZ, de branchevereniging voor zorgorganisaties in Nederland en desgewenst onze maatregelen daarop aanpassen.  

Veel gestelde vragen over het Coronavirus (COVID-19)

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over het coronavirus (COVID-19) en wat dat betekent voor onze cliënten, familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers.

Op de website van het RIVM kunt u terecht voor de meest actuele informatie. Ook is er een landelijk informatienummer ingesteld voor uw vragen over het coronavirus T 0800-1351.

  1. Wat kunt u doen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen?

Hygiëne is hierin heel belangrijk. Maatregelen ten aanzien van hand- en hoesthygiëne moeten strikt worden nageleefd.

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes; de papieren zakdoek maar één keer gebruiken en weggooien in de afvalemmer
  • Na het hoesten de handen wassen met water en zeep of handalcohol gebruiken
  • Vermijd aanraken van de ogen, mond en neus met ongewassen/ongedesinfecteerde handen

2. Mag ik mijn dierbare bezoeken?

We vragen u onze locaties niet te bezoeken tot nader bericht. We verzoeken u om het contact met uw dierbare via de telefoon (bellen of facetimen) te onderhouden. Alvast bedankt voor de medewerking!

3. Hoe gaan wij om met bijeenkomsten/evenementen?

Alle evenementen zijn sowieso tot en met 31 maart afgelast. We dragen samen zorg voor het welzijn van uw dierbare en contact hoort daar ook zeker bij. Hopelijk bent u zich persoonlijk ook bewust van hetgeen dat u kunt ondernemen om de ziekte te voorkomen.

4. Wat doen jullie als een cliënt besmet is met het Coronavirus?

Of de cliënt besmet is met het virus, wordt bepaald door de arts. Daar gaat een test aan vooraf. Arts, GGD en RIVM bepalen dan hoe er verder gehandeld moet worden. Waarschijnlijk zal de cliënt in isolatie moeten. Dit betekent dat deze cliënt zijn woning niet meer mag verlaten. Het contact met anderen en huisgenoten moet zoveel mogelijk of in zijn geheel worden beperkt. Hoe verder wordt bepaald door een protocol. Ook zal in kaart moeten worden gebracht met wie de cliënt in contact is geweest. Ook familie en naasten worden op de hoogte gesteld.

5. Informatie en contactgegevens RIVM en GGD

Contact RIVM via www.rivm.nl/coronavirus en het publieksinformatienummer: 0800-1351.