Burgemeester Wienen bezoekt en feliciteert 100-jarige mevrouw M.A. Oremus

18 december 2019

Op dinsdag 17 december 2019 is de Haarlemse mevrouw M.A. Oremus honderd jaar geworden. Burgemeester Jos Wienen kwam namens het Haarlemse gemeentebestuur mevrouw Oremus persoonlijk feliciteren.

Tekst en foto’s Charles Duijff , Haarlem.nieuws.nl

Rond 15.30 uur begon een gezellig feest in het restaurant van Wooncentrum De Roos in de Tybautstraat in Haarlem. De 100 jarige mevrouw Miep Oremus woonde daar tot vier maanden geleden, maar ze moest vanwege de noodzaak van intensievere zorg verhuizen naar  zorgcentrum Breezicht. Mevrouw vierde vandaag dus haar verjaardag, maar het was ook een afscheidsfeestje van de Roos. De 100-jarige arriveerde tegen 16.00 uur met haar dochter Angèle de Roos. Lieve mevrouw, natuurlijk ook de hartelijke felicitaties van de redactie van Haarlem.nieuws.nl!

Nadat burgemeesterr Wienen mevrouw en de aanwezigen had toegesproken en gefeliciteerd, vertelde dochter Angèle iets over het leven van haar moeder, die nogal wat koos-naampjes heeft: behalve Miep bijvoorbeeld ook Roos, of Roosje…

‘Mijn moeder heeft geen gemakkelijk leven gehad.  Ze verloor op 9 jarige leeftijd haar eigen moeder, werd naar kostschool gestuurd en heeft als oudste meisje in het gezin veel op haar schouders gekregen. Ze heeft veel aan migraine geleden en heeft hard moeten werken voor haar levensonderhoud. Mij had ze een universitaire studie gegund, maar ik wilde liever werken, want breed hadden we het niet. (…) Angèle woonde later met haar man in Frankrijk en daar kwam haar moeder vaak naar toe. Ze zag ook veel van de wereld, zoals Amerika en Afrika en maakte een rondreis door Spanje. (…) Dertig jaar geleden kwam het feestvarken vanuit Amsterdam in Haarlem wonen, in de Zadelmakerslaan en ze verhuisde vijftien jaar geleden naar zorgcentrum de Roos. Mevrouw heeft nog de wens om te verhuizen naar het Reinaldahuis!

Het Spaarne Kwartet speelde o.a. gezellige kerstmuziek. Hulde ook aan de medewerkers van de Roos voor de perfecte organisatie van dit gedenkwaardige feest!