De smaak van vroeger

1 december 2020

Smakelijk jubileumboek Zorggroep Reinalda

Zorggroep Reinalda bestaat dit jaar 60 jaar. De feestelijke jubileumweek kon vanwege corona helaas niet doorgaan. Om toch stil te staan bij het jubileum verscheen deze week De smaak van Reinalda, een boek vol smakelijke recepten en mooie verhalen. Verhalen over de smaak van vroeger. Over de geur van oma’s draadjesvlees. Over oorlogscake met tulpenbollen. En over een opbloeiende liefde voor de dochter van de groenteboer.

“Eten verbindt mensen van alle leeftijden en alle achtergronden. Samen koken en samen eten brengt mensen bijeen. Aan tafel kunnen we oude herinneringen ophalen én nieuwe herinneringen maken”, aldus Carolien Koning, bestuurder bij Zorggroep Reinalda. Zij overhandigde op dinsdag 1 december het eerste exemplaar van De smaak van Reinalda aan Reinaldahuis-bewoonster Gonnie Kooij-Ezerman en haar dochter Liesbeth. Ook zij delen in het boek mooie verhalen en twee heerlijke recepten: Gonnies garnalencocktail en stoofvlees in bier.

Mede dankzij twee sponsors – Rabobank Stimuleringsfonds en Stichting RCOAK – kon het boek deze week worden overhandigd aan medewerkers, vrijwilligers, bewoners/mantelzorgers van het Reinaldahuis en cliënten van de thuiszorg en dagbesteding. Bent u ook benieuwd naar de smakelijke verhalen en herinneringen? Lees hier de smaak van Reinalda!