Deskundige warme zorg voor mensen in de laatste levensfase

19 april 2021

Een goede afsluiting van het leven is ontzettend belangrijk. Daarom kunnen mensen in de laatste levensfase bij ons rekenen op een warme en respectvolle benadering. En op zorg die aansluit op hun wensen. Onze medewerkers zijn deskundig en werken goed met elkaar samen. We hebben aandacht voor hun levensverhaal. En we hebben oog voor de wensen en gevoelens van hun naasten. We bieden niet alleen zorg in de laatste levensfase aan onze bewoners, maar ook aan ongeneeslijke zieke mensen die niet langer thuis kunnen of willen blijven. Speciaal voor deze mensen hebben we vanaf nu in het Reinaldahuis een nieuwe palliatieve unit beschikbaar.

Een fijne plek

De afdeling bestaat uit zeven moderne studio’s en een familiekamer, waar de familie kan samenkomen of samen kan eten. Renée Peters , verpleegkundige: ‘We vinden het belangrijk dat we een fijne plek bieden, waar zowel de cliënt als de familie rust vindt. Een plek waar zij samen een mooie laatste tijd kunnen beleven. Wij leveren – naast warme zorg – ook begeleiding om op een goede manier afscheid te kunnen nemen. Daarbij willen we cliënten helpen om hun laatste wensen te vervullen.’

Bijvoorbeeld nog een keer genieten van een rondje door het park of een lievelingsgerecht, klaargemaakt door onze kok. Ook kan er een koppelbed of logeerbed geplaatst worden op de kamer, voor een extra persoon die kan blijven slapen. Ook is familie dag en nacht welkom wanneer hun naaste op onze palliatieve unit verblijft.

Breed pallet aan zorg

Renée Peters: ‘Mensen kunnen bij ons wonen, revalideren en tijdelijk verblijven voor kortdurende herstelzorg. Met deze palliatieve unit bieden we een breed pallet aan zorg aan. Het zorgteam bestaat onder andere uit een contactverpleegkundige, specialist ouderen geneeskunde en de verpleegkundig specialist. Maar ook de maatschappelijk- en geestelijk  verzorger, diëtiste en ergotherapeute kunnen betrokken worden.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht bij ons Servicebureau. Op werkdagen is het servicebureau bereikbaar van 9.00 tot 16.30 uur via tel023 – 533 81 06. Langkomen kan natuurlijk ook op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Het Servicebureau zit in het Reinaldahuis, naast de receptie. Mailen kan ook naar  servicebureau@zorggroepreinalda.nl. Of kijk hier op onze website.