Extra maatregelen Corona: Reinalda sluit voor iedereen de deuren

20 maart 2020

19 maart besloot het ministerie om alle verpleeghuizen ‘op slot’ te doen. In opvolging van dit beleid hebben we het zware besluit genomen dat vanaf vandaag onze cliënten niet meer met bezoek naar buiten mogen tot en met 6 april. Eerder besloten wij al om geen bezoek meer binnen Reinalda toe te laten omdat onze bewoners/ cliënten in deze tijd enorm kwetsbaar zijn. Bewoners/ cliënten in de palliatief terminale fase kunnen in overleg met de teammanager in kleine aantallen wél bezoek krijgen.

Een maatregel waarvan we beseffen dat deze zeer ingrijpend is voor onze cliënten en mantelzorgers. Maar we realiseren ons dat we niet anders kunnen, de gezondheid van cliënten én medewerkers gaat boven alles. Onze medewerkers zullen er de komende weken alles aan doen om nóg een stapje extra te zetten om de dagen van uw dierbare zo fijn mogelijk te laten verlopen. We verzoeken u ons zoveel mogelijk te helpen en alle maatregelen te respecteren.

Creatieve manieren van contact

Wij werken op dit moment hard om met creatieve manieren contact mogelijk te maken. Zo kunnen onze bewoners/ cliënten vanaf volgende week met hun naasten beeldbellen. Ook tippen we onze bewoners/ cliënten over de landelijke Luisterlijn en de Zilverlijn. Verder zijn onze bewoners/ cliënten ook enorm blij met alle spontane, lokale initiatieven om hun en de medewerkers een hart onder de riem te steken, zoals tekeningen, post, kaartjes etcetera.

Naast de dagelijkse zorg aan onze cliënten, doen we er alles aan om onze bewoners/ cliënten enigszins op te vrolijken in deze moeilijke periode. Zo kregen bijvoorbeeld alle bewoners/ cliënten narcissen om het voorjaar te verwelkomen, er werden pannenkoeken voor ze gebakken en ze hebben genoten van een live pianoconcert in het Reinaldahuis. 

Respect voor onze medewerkers en cliënten

Diep respect hebben wij voor alle medewerkers die dag in dag uit in deze onzekere tijden klaarstaan voor onze cliënten. En vandaag doen ze weer een stapje extra. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat we met elkaar met de grootste zorgvuldigheid ervoor zorgen dat onze bewoners/ cliënten en medewerkers zo min mogelijk risico lopen. Wij volgen de berichtgeving rond het coronavirus nauwlettend via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en ActiZ, de branchevereniging voor zorgorganisaties in Nederland en passen desgewenst onze maatregelen daarop aan.