Mantelzorgers zijn naast onze medewerkers en vrijwilligers goud waard!

14 november 2019

Dit leest u onder andere in een nieuwe editie van Reinalda Magazine. Familie en mantelzorgers kennen onze bewoners zo veel langer en beter dan wij. Van hun kennis maken we graag gebruik. Vooral bij bewoners met dementie, die zelf niet meer kunnen vertellen waar ze behoefte aan hebben. Wat de familie ons vertelt is een belangrijke bron van informatie, die ons helpt ons werk zo goed mogelijk te doen. Dat mevrouw Joosten blij wordt van muziek van Jim Reeves? Dat weten we nu dankzij haar dochter Marianne, zoals u kunt lezen in het ontroerende dubbelportret van moeder en dochter.

De familie kan ons dus meer vertellen over de behoeften van bewoners. Dat geldt ook voor de inzet van het koppelbed, waar u in dit nummer meer over leest. Meerdere collega’s – van verschillende disciplines – zetten zich in voor het koppelbed. Een mooi hulpmiddel om bewoners en mantelzorgers dichter bij elkaar te brengen.

Ook de dagbesteding is zo waardevol. U leest in het magazine hoe belangrijk dit is voor de deelnemers. Zoals één van hen zegt: “Door de dagbesteding blijf ik levendig en onder de mensen.” Of wat dacht u van de wandelclub? Elke week nemen vrijwilligers een aantal bewoners mee naar buiten voor een gezellig wandeling. Medewerkers, vrijwilligers, bewoners: we doen het echt samen. En uiteraard is ook de familie een belangrijke partner.

Lees hier het hele magazine.