Meer afstand, maar dichterbij elkaar dan ooit

1 april 2020

Het kabinet heeft 31 maart besloten om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 28 april. Hiermee wil de regering een verdere verspreiding van het virus nog meer proberen in te dammen. Verdrietig genoeg is er om die reden nog steeds geen bezoek van buitenaf mogelijk. Voor bewoners in de palliatief terminale fase wordt in overleg een uitzondering gemaakt. 

Wij realiseren ons dat het Coronavirus en alle verscherpte maatregelen die daaruit voorkomen vanuit het ministerie en de RIVM een ongelooflijke impact hebben. Het zijn donkere dagen voor de ouderenzorg. Mensen afhouden van hun naasten, terwijl we weten dat contact juist zo belangrijk is, raakt ons zeer. Maar we realiseren ons dat we niet anders kunnen: de gezondheid van zowel uw dierbare als onze zorgverleners gaat boven alles. 

We houden misschien meer afstand, maar we zijn dichterbij elkaar dan ooit. Carolien Koning, bestuurder Zorggroep Reinalda: ‘In korte tijd is het leven drastisch veranderd. Het coronavirus raakt ons allemaal. Ook binnen Zorggroep Reinalda. Er wordt veel gevraagd van onze medewerkers, vrijwilligers bewoners en cliënten. En dit duurt helaas nog wel even. Maar in deze verdrietige tijden zijn er ook veel lichtpuntjes. Elke dag zien we mooie voorbeelden van saamhorigheid. Van flexibiliteit en incasseringsvermogen. Van geduld en vertrouwen. Onze zorgprofessionals werken vol liefde en inzet. En we zien zelfs nog wel een lach op de gezichten van onze bewoners en cliënten. Samen komen we hier doorheen!’ 

Succesvol beeldbellen

Sinds kort kunnen familie, vrienden en kennissen videobellen met onze bewoners en cliënten. Dat is een enorm succes. En vanzelfsprekend blijven onze zorgprofessionals zich met hart en ziel inzetten om het onze bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. 

Bijzondere initiatieven

Er ontstaan in een periode als deze ook hele mooie initiatieven. Zo spelen bewoners piano voor elkaar. Muzikanten houden gratis livestreams en orkesten geven concerten van buitenaf voor onze bewoners/cliënten. Ook ontvingen wij 200 orchideeën die zijn uitgedeeld aan de bewoners/cliënten van de Roos en de senioren in het Rozenprieel. 

Samen sterk

De alternatieven om contact te houden met familie en naasten wegen uiteraard niet voldoende op tegen persoonlijk contact. Maar we hopen op medewerking en begrip. Want het is echter nodig om de kans op besmetting zoveel mogelijk te verkleinen en dus in het belang van bewoners/ cliënten en onze zeer professionele en toegewijde medewerkers. 

Lustrumweek verschoven

Door alle omstandigheden hebben we de geplande lustrum feestweek in mei uitgesteld naar de week van 9 tot en met 15 november. We hopen in deze week het 60-jarig jubileum van Reinalda met alle betrokkenen groots te kunnen vieren. Nadere informatie hierover leest u op de website en posters.  

Algemeen informatiepunt RIVM

Wij volgen de berichtgeving rond het coronavirus nauwlettend via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en ActiZ, de branchevereniging voor zorgorganisaties in Nederland en passen desgewenst onze maatregelen daarop aan. Op de website van het RIVM kunt u terecht voor de meest actuele informatie. Ook is er een landelijk informatienummer ingesteld voor uw vragen over het coronavirus, t: 0800-1351. Wij wensen iedereen veel kracht toe in deze onzekere periode.