Xaviënna (14) was één dag ‘de baas’ van Zorggroep Reinalda

27 januari 2022

De veertienjarige Xaviënna, leerling van Haemstede Barger Mavo, heeft donderdag 27 januari voor één dag de plaats van Carolien Koning overgenomen als bestuurder van Zorggroep Reinalda. Want geen betere manier om jongeren te inspireren het beste uit zichzelf te halen, dan door ze een dag zelf de touwtjes in handen te geven.

Xaviënna had goeie tips voor ons: onder andere om vacatures via Instagram te delen. Want veel jongeren hebben een Instagram-account.

Xaviënna kon op deze manier zélf ervaren hoe het is om bestuurder te zijn. Dit vanwege Baas van Morgen, een initiatief van non-profitorganisatie JINC. Hierbij ervaren jongeren die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om ‘baas’ te zijn van een organisatie.

Talenten

Voor veel jongeren is dit een onvergetelijke ervaring die hun zelfvertrouwen een boost geeft. Tegelijk krijgen ze ook een indruk van welke banen er allemaal zijn bij ‘hun’ organisatie. Ook vanuit de humanistische oorsprong van Zorggroep Reinalda vinden we het belangrijk om in de talenten van de toekomst te investeren.

Beloftekaartje

Carolien Koning heeft Xaviënna een beloftekaartje gegeven met haar telefoonnummer en de toezegging dat zij bereikbaar is voor steun of advies. Zodat zij altijd op iemand kan terugvallen met haar vragen als ze later gaat starten op de arbeidsmarkt.

Mooie ervaring

Op de vraag ‘Omschrijf de dag van een bestuurder in één zin’, antwoordde zij: “Onvoorspelbaar maar superleuk!” Daar is Carolien het helemaal mee eens. Wat Zorggroep Reinalda betreft doen we hier ook graag volgend jaar weer aan mee.