Zorggroep Reinalda bouwt verder aan een duurzame toekomst

13 februari 2020

Zorggroep Reinalda is met de ingebruikname van de zonnepanelen op het Reinaldahuis weer een mooie stap verder in haar duurzaamheidsambitie. Dit project maakt deel uit van de ‘Green Deal Zorg’, waarin wij aan de slag zijn gegaan met de verduurzaming van onze organisatie.

Onlangs zijn de 400 zonnepanelen op het dak van het Reinaldahuis in Haarlem in gebruik genomen. Dit project is tot stand gekomen door een samenwerking met de VVE van het Reinaldahuis, Woonzorg Nederland en Kennemer Energie. Hiermee zal Zorggroep Reinalda een deel van haar energie zelf opwekken en wordt de CO2 uitstoot verder beperkt.

Nog meer acties om te verduurzamen
Naast het installeren van de zonnepanelen heeft Zorggroep Reinalda Ook de Beautiful Cup geïntroduceerd. Dit is een duurzame kartonnen beker als vervanger van de plastic bekertjes. Hiermee ondersteunt Zorggroep Reinalda ook Stichting Rain Forest Projects die bomen herplant in het regenwoud in Sumatra en Tanzania.

Bronzen Certificaat!
Ook heeft Zorggroep Reinalda aan de hand van de Milieuthermometer Zorg haar bedrijfsvoering volledig geïnventariseerd en geanalyseerd op duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord ondernemen. Na de audit heeft Milieu Platform Zorg (MPZ) besloten Zorggroep Reinalda het bronzen certificaat te geven. Henriëtte Egter van Wissekerke, Cluster- en programmamanager: ‘Daar zijn we heel blij mee, want het laat zien dat wij met elkaar milieubewust werken binnen onze organisatie’.

Green Deal Zorg 2.0 is onderdeel van Haarlems Klimaatakkoord
De gemeente Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad. De ambitie van Haarlem is om in 2040 aardgasvrij en circulair en in 2050 klimaatbestendig te zijn. Iedereen draagt zijn steentje bij en niemand valt buiten de boot, want alle Haarlemmers zijn nodig om mee te denken hoe we de duurzaamheidsambities samen behalen. Afspraken die volgen uit samenwerkingsverbanden tussen duurzame initiatieven, bedrijven, organisaties en andere partners leggen we vast in het Haarlems Klimaatakkoord. De Green Deal Zorg 2.0 is hier onderdeel van en ondertekenden wij in september 2019.