Van die stoel af!

Laura van Kessel-Scheffelaar (87)

“Ik woon al zeven jaar in een aanleunwoning bij het Reinaldahuis. Dat bevalt me erg goed, vanaf de eerste dag. Een tijdje terug ben ik op een avond gevallen. In het ziekenhuis dachten ze dat ik ook nog een longontsteking had. Ze hebben me een tijdje gehouden, waarna ik drie weken heb gerevalideerd in het Reinaldahuis. Het liefst wilde ik naar huis, maar achteraf is het goed dat ik naar de revalidatie ben gegaan. Ik heb er veel geleerd, ook om weer zelfstandig te worden.

Doordat ik artrose aan mijn voeten heb, val ik best snel. Dan wordt je zelfvertrouwen minder. Samen met Hans, de therapeut, heb ik veel geoefend met lopen. Ik heb zelf ook vaak oefeningen gedaan op mijn kamer. Je kunt wel op je stoel gaan zitten, maar je moet zelf ook wat doen.

De verpleging was trouwens heel aardig. Whitley (zie hiernaast) heeft me veel geholpen, bijvoorbeeld met aankleden en wassen. Nu ik weer thuis ben, doet de thuiszorg dat. Voordat ik naar huis ging, hebben ze bij de revalidatie geregeld dat ik voortaan ook ’s avonds thuiszorg krijg. Dat vinden mijn kinderen ook een fijn idee.

En nu ben ik weer lekker thuis, in mijn eigen huis. Heerlijk om weer naar mijn eigen toilet te kunnen, mijn eigen kopje koffie te zetten. En kijk eens naar buiten. De bomen zitten weer vol knoppen. Mooi toch? Ik zie hier alle seizoenen voorbijkomen.”